Generaţia intuitivă

Sunt îndrăzneţi, curioşi, încăpăţânaţi, hotărâţi. Nu fac ceea ce le spunem şi îşi apără cu tărie punctul de vedere. Ca să îi convingi, ai nevoie de argumente pline de imaginaţie şi de putere de negociere. Sunt copiii noştri, o generaţie puternică cum nu a mai fost alta până acum. Înţelepciunea interioară este atuu-ul lor cel mai puternic într-o lume cu prea multă informaţie şi în continuă schimbare.
fetita.-generatia-intuitiva-300x225

Priveşte-i cu detaşare şi vei vedea:

– inteligenţă intuitivă
– sensibilitate
– emoţii intense
– atenţie la ceea ce îi înconjoară

La caracterizarea aceasta, pe care am găsit-o într-un articol recent din Psychology Today, aş mai adăuga:

– capacitate extraordinară de adaptare
– deschidere către lumea din jur
– putere de convingere

Generaţia aceasta e în mod spectaculos diferită de celelalte. Copiii învaţă altfel şi au o energie care e mai puternică decât cea specifică anilor copilăriei. Au o sensibilitate care depăşeşte emoţiile pe care le poate trăi un adult. De aceea, prăpastia între generaţii este uriaşă. Personalitatea copiilor noştri se formează mai repede şi încep să transforme mult mai rapid mediul în care trăiesc. Ei sunt cei care ne schimbă pe noi, părinţii, mai mult decât îi putem schimba noi pe ei. Ne conving să gândim ca ei, pentru că inteligenţa lor înnăscută vine dintr-o legătură intimă cu tot ceea ce îi înconjoară.

Poate că sunt greu de crescut şi de educat, dar asta face din noi părinţi mai buni, mai atenţi şi mai mândri. Nu credeţi?

Acest articol este bazat pe o analiză din Psychology Today scrisă de Maureen Healy, autoare a cărţii Growing Happy Kids (Nautilus Book Award 2014)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *