Fiecare acomodare este diferita

FIECARE ACOMODARE ESTE DIFERITA !!!

Va propun sa respectam copilul si sa alegem impreuna abordarea care i se potriveste lui.  Unii copii vor ramane in gradi poate din prima zi, fara probleme, altii vor plange o zi-doua-o saptamana- o luna. Calitatea de mama si experienta propriului copil ma indeamna sa propun un parteneriat intre parinti si gradinita care sa-i ofere copilului dumneavoastra increderea necesara pentru a intra cu zambetul pe buze in sala de clasa la momentul potrivit. Cu rabdare si dragoste vom trece peste asta impreuna.

Ne facem planuri pentru nunta cu un an inainte, ne facem planuri pentru nastere din momentul conceperii, planuim concedii cu luni bune inainte, de ce sa nu facem un plan de acomodare cu ceva timp inainte de intrarea copilului in gradinita ?!? Pentru o acomodare de succes pregatirea trebuie sa inceapa din timp!!!

Imi permit cateva sugestii:

  • Incepeti cu povesti despre zilele de gradinita ale voastre, ale parintilor, ale fratilor mai mari sau alte prietenilor care sunt deja inscrisi la gradinita. Stim cat de mult le plac copiilor povestile inainte de culcare, profitati!
  • Ii puteti antrena in jocuri de-a gradinita, schimband rolurile parinte-educator-copil pentru ca el sa aiba o imagine corecta asupra celor ce se vor petrece in gradinita.
  • Este clar ca prima zi de gradi inseamna si hainute noi, ghiozdanel nou… mergeti impreuna la shopping si lasati copiii sa decida singuri ce ghiozdanel vrea, ce rochita, pantaloni sau pantofiori prefera chiar daca nu par cele mai bune alegeri, pana la urma el le imbraca, nu?
  • Are o jucarie preferata, un obiect de care este atasat? Foarte bine, ne este de ajutor, lasati copilul sa-l ia cu el!
  • Esentiale, atat pentru parinti, cat si pentru copii sunt intalnirile scurte cu educatoarea inainte de inceperea cursurilor. Intalnirile pot avea loc in gradinita, dar si in afara ei, poate chiar in zona de confort a copilului, in parcul lui preferat, daca este cazul.
  • Sa retinem, fiecare acomodare este diferita !